O MENI

slavica-sirec-ssirec

Nakon pohađanja Filozofskog fakulteta u Zagrebu, smjer engleski jezik i komparativna književnost, odlazim u Veliku Britaniju gdje stječem prvo Pitman Qualifications, a zatim i Cambridge School of English, diplome za učitelje engleskog jezika (EFL teacher). Rad započinjem u nekoliko osnovnih škola te nastavljam u privatnom sektoru, u kojem sam sve do današnjih dana. Kao vlasnica i direktorica privatne škole stranih jezika, radila sam raznovrsne poslove što je uključivalo i predavanje engleskog jezika, od djece vrtićke dobi do odraslih poslovnih tečajeva, prevođenje sa i na njemački i engleski jezik te mnoge druge vještine i znanja vezane uz navedene poslove. 

Gotovo 30 godina prevodim različite vrste tekstova – od uputa za rad strojeva, medicinskih dijagnoza, stručnih radova poznatih znanstvenika, govora, sažetaka i predgovora za publikacije uglednih intelektualaca iz cijele Hrvatske do svjedodžbi i mnogih drugih vrsta službenih dokumenata.  

Svoje iskustvo i znanje primjenjujem u online tečajevima, uz posebno prilagođavanje materijala i načina rada za različite starosne skupine, te u individualnom radu, prilagođenom potrebama svakog pojedinačnog klijenta sadržajem i pristupom. Prenoseći svoje znanje, ne samo jezika već i životnih savjeta i odnosa prema radu, obrazovala sam na stotine mladih i malo manje mladih ljudi koji sada predaju, prevode, komuniciraju na stranim jezicima na mojoj i višoj razini znanja, bilo samostalno ili unutar velikih tvrtki. Posebno sam ponosna što sam uspješno pripremila preko 200 klijenata za međunarodne ispite priznate u cijelom svijetu (IELTS, FCE, CAE, CPE), što otvara vrata pronalasku puno boljih radnih mjesta u svim djelatnostima rada i života.

Tematika mojih online tečajeva pokriva sve – od prava, bankarstva i financija, do ekonomije, medicine te komunikacije u proizvodnim djelatnostima, kao i igru, poticanje kreativnosti i kritičkog razmišljanja kod djece i kod odraslih. Dugogodišnje profesionalno iskustvo te moja kreativnost i primjena svega navedenog i stečenog kroz pohađanje mnogobrojnih edukacija, seminara, webinara, putovanja, praćenja kretanja ponude i potražnje, slušanje polaznika, kolega, klijenata i svih ostalih medija, uz nepresušni izvor povezivanja starih i novih ideja, proizvoda i njihovih primjena omogućuje mi izradu kvalitetnih materijala.

Veselim se online radu i unaprijed se zahvaljujem svima vama koji ćete postati dio ove moje nove, aktualne i uzbudljive priče.

ČITAJTE MOJ BLOG

Postavljanje pitanja

Igra koju ne voli svatko “Allow your pupils to play and you’ll get to see them in their most natural state.” Waliyyah Abdulwasii „Volite djetinjstvo!

Walky Talky

Lesson 1 I came up with the idea of a walky-talky lesson during lockdown times, as soon as I realised that neither my students nor I could just sit in