Kvizom do još boljeg znanja engleskog jezika

Postoje mnoge negativne strane društvenih mreža, a mnoge i sama izbjegavam, no  pojavom ‘story’ kvizova i postavljanja pitanja ili pak anketa, ja sam svoju Instagram platformu  prilagodila za učenje i ponavljanje sadržaja online satova engleskog jezika.

Vrlo je jednostavna za korištenje, lako se kreiraju kvizovi, a moji pratitelji, bivši i sadašnji polaznici online tečajeva, na takav način dobiju još jednu vrijednost i besplatnu uslugu.

Što je najvažnije, sve ih više igra kvizove te na taj način obogaćuju vokabular, ponove ili nauče gramatičke strukture ili pak saznaju nove običaje. 

Ponekad u jednom mjesecu uče/ponavljaju samo kolokacije (lingv. obvezatna ili uobičajena veza riječi koja nije određena gramatikom [podnijeti molbu ali uložiti žalbu], drugi mjesec ili tjedan idiome (osebujne riječi  ili izrazi, ob. teško prevodiv ili neprevodiv na drugi jezik- pljušti k’o iz kabla/It’s raining cats and dogs) i fraze ( lingv. jezična jedinica kojoj je oblik ustaljen stalnom upotrebom, skup riječi s ustaljenim značenjem koje je različito od zbroja značenja njegovih članova, funkcionira kao dio rečenice [zlo i naopako; nositi glavu u torbi]),  ponekad jedan set vokabulara vezanog uz poslovni jezik, a najčešće su to zadaci s odabirom riječi koja nedostaje/nedostaju u rečenici ili objašnjenje riječi, a u ponuđenim odgovorima treba odabrati onu koja najviše odgovara tekstu.

Moram priznati da svakim danom ima sve više odgovora, što me zaista najviše veseli, bez obzira bili oni točni ili netočni. I na greškama se uči. 

Stoga slobodno zapratite Instagram profil @learn_with_ssirec i ne bojte se ako pogriješite, ne objavljuju se imena sudionika. 😂

Kvizovi su svakodnevno u ‘story’ dijelu profila te su svi pohranjeni u ‘Highlights’ za svaku godinu posebno, tako da možete vidjeti raznolikost pitanja s već označenim rješenjima. 

U dvije godine igrali smo preko 200 kvizova. Zgodna brojka, zar ne?

Evo što neki od mojih kvizoljubaca kažu:

‘Općenito volim učiti i usvajati nova znanja. Pojavom raznih društvenih mreža i aplikacija učenje postaje sve zabavnije. Volim rješavati kvizove koje postavljate na instagram profilu baš zato što su kreativni i brzi, ponekad dosta zahtjevni i znam se uhvatiti da uopće ne znam točan odgovor. Zatim žurim na Google kako bih provjerila. 😂 Poanta je da u roku 2 minute naučim nešto novo! #želimovišekvizova 💪’ Ana T.

‘Slavičini kvizovi na Instagramu su mi baš TOP! Iskreno se razveselim svakom novom kvizu jer, osim što su super zabavni, već su vrlo često i super edukativni. Uvijek me iznenadi što ponekad na nekim pitanjima, koja se čine super lagana, moram dosta razmisliti o točnom odgovoru (i ne pogodim svaki put). 😂 A iskreno često i naučim neke nove izraze i idiome koje onda koristim u govoru. Sve u svemu, za mene top ideja koja je zabavna, a ujedno edukativna. Keep it up! 🥳’ Dora K.

‘Kao nekom tko se pripremao za ispit za B2 certifikat sa Slavicom, moram priznati da su mi kvizovi na instagramu značajno pomogli u pripremi, ali mi pomažu i sada u redovnom školovanju. Kvizove smatram posebno korisnima u učenju idioma te preporučam svakome da ih redovito igra!’ Ivan P.

“Trenutno svakodnevno radim isključivo na engleskom jeziku. Slavičini kvizovi na Instagramu su mi ne samo zabavni, nego često i vrlo korisni. Štoviše, čak ih sa mnom, ponekad i zabave radi, rješava i moj muž!” Petra L. J.

“Pa ja volim kvizove isključivo jer ne koristim baš medije više, ali kada otvorim instagram, uvijek me razveseli odigrati Vaš kviz. Pogotovo kada mi odgovor bude točan, jer si potvrdim znanje i ocjenu koju sam dobila na IELTSu.” Bruna D. 

@learn_wirh_ssirec and #learnmorethanjustanewlanguage

Nije kasno niti sada da krenete!😀

Najnovije:

Texas Firsts – Part 4

Lockdown SOMEWHERE TEXAS Yes, I still could not believe I was in Texas. And yes, the first ever lockdown started when I was there. And

3 godine rada online i Klub 100

Kada sam 2021. godine odlučila raditi isključivo online, nisam niti sanjala koliko će mi se život promijeniti. Od prijašnjeg neprekidnog rada uživo sa strankama, ponekad i preko deset sati

Australia Day

ʜᴀᴘᴘʏ ᴀᴜꜱᴛʀᴀʟɪᴀ ᴅᴀʏ 🇦🇺🦘🇦🇺🐨 Vrijedno smo se pripremali za Dan Australije, koji se obilježava svake godine 26. siječnja. Australci obilježavaju godišnjicu kada je 1788. godine